top of page

COS DE DANSA

L’any 1977 un grup de socis amants de la dansa van reprendre l’activitat d’un esbart que ja havia funcionat a la dècada dels 60, i s’ha mantingut fins avui amb un nivell envejable. El seu esforç els ha fet mereixedors de la fama de ser un dels millors esbarts del nostre país, ha passejat el nom del Centre Moral d’Arenys de Munt per quasi tot el món. Actualment el grup el formen una vintena d’aficionats a la dansa, que es troben un cop a la setmana per gaudir ballant. A part d’estrenar espectacle cada dos anys realitzen diferents actuacions per Catalunya i al món.

Diumenge 31 de juliol del 2016, a Dosrius.

Diumenge dia 31 de juliol l'Esbart del Centre tornà a les arrels. A les 18h varen presentar un recital de danses populars dels Països Catalans a la plaça de la Germandat de Canyamars, Dosrius.

A PROP I D'ARREU, TORNA A LA SALA CORRIOLES DEL CENTRE

14 I 15 de maig del 2016, Sala Corriloles del Centre.

Al cap de setmana del 14­15 de maig el cos de dansa de l'Esbart va repetir la seva darrera creació a l'espai on va néixer, a la Sala Corrioles. La màgia i la creativitat d'A prop i d'arreu van tornar a fascinar a un públic entregat ja des dels primers compassos de l'enfilall de música, poesia i, sobre tot dansa, que aquest espectacle combina a la perfecció, i que ha estat presentat també a Arenys de Mar i a Calella. Una creació pròpia que fa pujar molt amunt la vàlua dels dansaires, del seu director i que omple de satisfacció a tots aquells que hi han col∙laborat: una gran feina col∙lectiva amb un resultat excel∙lent.

L'ESBART ENSENYA I PARTICIPA EN LA BALLADA DE LA DANSA D'ARENYS DE MUNT PER LA FESTA MAJOR

11 de novembre del 2015

L'equip de monitors de l'escola de l'Esbart van realitzar unes jornades on s'ensenyava a nens i nenes d'Arenys de Munt la dansa del poble. L'11 de novembre, dia de Sant Martí, la plaça de l'església es va omplir d'infants que ballaren la dansa al so de la cobla.

A PROP I D'ARREU, EL NOU ESPECTCALE DE L'ESBART DEL CENTRE MORAL D'ARENYS DE MUNT

16, 17 i 18 d'octubre del 2015

L'Esbart dansaire del Centre Moral d’Arenys de Munt està preparant per al mes vinent d'octubre, un nou treball coreogràfic trencador innovant amb la presentació de les diferents danses tradicionals, bagatge fonamental de tot esbart, contemplades des d'una proximitat poc habitual i agrupades segons l'espai geogràficdels Països Catalans que les va veure néixer: el Principat, el País Valencià, les Balears....

 

Una proposta dinàmica, fresca, resulta altament engrescadora per a tots els que valoren l'esforç de renovació que des de fa temps està seguint el nostre Esbart.

 

L’espectacle es representà a la Sala Corrioles del Centre Moral d’Arenys de Munt, el Maresme (Barcelona) els dies 16, 17 i 18 d'octubre esgotant gairebé totes les entrades i amb més de 400 espectadors

L’ESBART D’ARENYS DE MUNT ESTRENA ESPECTACLE EN LA CLOENDA DEL CENTRENARI COMMEMORANT ELS CENT ANYS DEL CENTRE MORAL.

Diumenge 12 de gener de 2013

L’Esbart Dansaire d’Arenys de Munt posà en escena l’espectacle UN ALÈ DE CULTURA, creat expressament per a l’ocasió. Es tracta d’una reflexió entorn de la Cultura. Si a l’espectacle d’inauguració del Centrenari es feia referència al passat i als sentiments que traspuaven tots els esdeveniments ocorreguts sota l’aixopluc del Centre, l’espectacle de cloenda vol ser una mirada al futur d’un Centre que haurà sabut adaptar-se a les noves generacions i als nous moments i seguirà creient, com fa cent anys, com sempre, que és bressol cultural per a joves i no tan joves, convençut que la cultura ens fa lliures i ara més que mai necessitem persones lliures! A l’espectacle hi participaran el Cos de Dansa de l’Esbart, els músics Blanca Soler al piano i Marc Egea als vents i l’actor Xavi Ruiz.

L’ESBART D’ARENYS DE MUNT ORGANITZA UNA MACRO BALLADA AMB MOTIU DEL CENTENARI DEL CENTRE MORAL.

Dissabte 21 de setembre de 2013

L’Esbart Dansaire del Centre Moral va delectar els assistents amb un recital de danses, populars i tradicionals d’arreu dels Països Catalans i coreografies de nova creació. L’actuació de l’Esbart dins dels actes del Centrenari no podia més que ser sonada, un espectacle de gran format. Els petits dansaires dels grups infantils, van ser els encarregats d’obrir l’espectacle amb les danses més tradicionals, després els joves del Cos de Dansa actual i els exdansaires van demostrar el seu art dalt l’escenari amb coreografies que esdevenien espectaculars amb una posada en escena impecable. Cal destacar també l’actuació de cinc parelles de veterans del primer esbart del Centre, la interpretació conjunta d’una peça amb dansaires dels grups infantils, el Cos de Dansa i exdansaires, així com la coincidència dalt l’escenari de pares i fills ballant la mateixa dansa. El públic va aplaudir entusiasmat les més de tres hores d’un espectacle emotiu, àgil, vistós i de qualitat.

L’ESBART D’ARENYS DE MUNT ESTRENA NOU ESPECTACLE DE DANSA QUE FUSIONA POESIA I MOVIMENT.

L’Esbart d’Arenys de Munt torna a innovar i ens presenta un espectable de dansa que fusiona textos d’Antoni Cantallops recitats per una parella d’actors acompanyats de moviments extrets de les danses d’esbart i executats per l’equip de ballarins del Cos de Dansa. Tot un plaer pels sentits i la ment.

L’ESBART D’ARENYS DE MUNT ESTRENA ESSÈNCIES EL SEU NOU ESPECTACLE DE DANSA.

L’Esbart d’Arenys de Munt sorprèn amb el nou espectable de dansa Essències que introdueix moviments, música i vestuaris contemporanis en el repertori de danses tradicionals d’esbart. Tot i la innovació aconsegueix mantenir l’esperit de l’esbart de sempre deixant el públic bocabadat.

Please reload

bottom of page