top of page

La construcció del Pessebre Monumental d’Arenys de Munt va fer reunir un bon grup de pessebristes amants del pessebre i dels diorames. La secció la formen aquests afeccionats que van crear una escola des de la dècada dels vuitanta, oferint la possibilitat a que els joves aprenguin aquest art. Actualment continua funcionant l’escola de pessebres per a petits i grans. Durant l’any dissenyen i elaboren maquetes per al Pessebre Monumental que es mostra per Nadal a la plaça de l’Esglesia, i organitzen el tradicional concurs de pessebres de la vila.

 

El Nadal de 2006 van celebrar el 50è aniversari.

PESSEBRE MONUMENTAL 2017

Nadal 2017

La nit del 24 de desembre és típic que les famílies es reuneixin a les cases, encenguin una generosa llar de foc, acabin d'engalanar l'arbre de Nadal i tinguin ben tip el tió perquè cagui forces regals, però a Arenys de Munt a més de fer tot això, no pot faltar la inauguració del Pessebre Monumental del poble i que una personalitat del municipi el culmini col·locant el nen Jesús. Aquest any, la inauguració es realitzarà a 2/4 de 9 del vespre.

 

Fotos del pessebre

60è PESSEBRE MONUMENTAL 2016

Nadal 2016

El 24 de desembre, a les 8 del vespre, els pessebristes del Centre, corrent l'enorme porta del tancat provisional del lateral de l'Església, varen desvelar un dels secrets més ben guardats del Nadal a Arenys de Munt, el Pessebre Monumental.

Acompanyats per l'alcalde, el President del Centre, l'Ajuntament d'Arenys de Munt, Veus de Munt i per un centenar de curiosos, les representants de l'associació "Arenys amb el Poble Sahrauí" varen culminar el pessebre col·locant la figura del nen Jesús en el bressol. Amb aquest gest el Grup pessebrista del Centre vol fer un crit d'atenció denunciant el poc respecte que des dels governs d'occident estan mostrant per les vides d'unes persones que fugen d'una guerra que ha enrunat les seves llars. Ens recorden la condició de refugiats que varen haver de viure els protagonistes bíblics d'aquestes festes, amb el menys preu i arrogància que varen ser tractats i com en l'actualitat se segueixen repetint les mateixes escenes.

L'espectacular pessebre ambientat a la Palestina del temps de Crist, dóna la benvinguda amb una gegantina portalada que acull la Sagrada Família, un aixopluc que ens recorda com de tancades seguim tenint les nostres fronteres per a tots aquells que tan sols cerquen una nova llar on descansar.

Fotos del pessebre

PESSEBRE MONUMENTAL 2015

desembre del 2015

Enguany el pessebre retorna s'emmiralla en la senzillesa i màgia del pessebre tradicional.

Fotos del pessebre

PESSEBRE MONUMENTAL 2014

desembre del 2014

Enguany el pessebre retorna als orígens i evoca fidelment a la tradició, després d'anys d'innovació el Grup Pessebrista ha cregut oportú retornar als orígens i a la senzillesa i màgia del pessebre tradicional.
 

PESSEBRE MONUMENTAL 2013

desembre del 2013

Tots coneixíem les habilitats artístiques dels pessebristes del Centre, però aquest any s’han superat elaborant a mà figures noves (tots els components d’una cobla amb els seus instruments i sis parelles de sardanistes). Enguany el Pessebre Monumental estava dedicat a Arenys de Munt i als dos esdeveniments que han marcat la cultura arenyenca d’enguany, el Centrenari i la Capitalitat de la Sardana, per això l’encarregada de fer la inauguració ha estat la presidenta del Centre Moral.

PESSEBRE MONUMENTAL 2012

desembre del 2012

La secció de pessebristes del Centre torna a inaugurar a la placeta de l’Església el Pessebre Monumental d'Arenys de Munt.

Aquest any tampoc comptem amb el suport econòmic de l’Ajuntament (sí en canvi ens proporcionen suport logístic instal·lant el toldo i la tanca que aixopluga el pessebre), per això el material de construcció serà bàsicament de reciclatge, a part dels elements naturals com la molsa i el suro.

PESSEBRE MONUMENTAL 2011

desembre del 2011

Pessebre dedicat al Any Internacional dels boscos. Es recrea un bosc. i es contrueix de nou a la plaça de l’Esglesia, només amb elements naturals, com llenya de combustible, restes de poda molsa i pedres.

PESSEBRE MONUMENTAL 2010

desembre del 2010

El pessebre redueix les seves dimensions tot i construir-se a la plaça de l’Esglesia.
s’aprofiten elements de construccions anteriors i s’integrra la porta lateral de l’sglesia dins el pessebre.

PESSEBRE MONUMENTAL 2009

desembre del 2009

El pessebre recrea un paisatge bíblic amb construccions de fons d’aquest estil. el pessebre queda tancat per davant amb una font i un arbre monumental.

PESSEBRE MONUMENTAL 2008

desembre del 2008

Aquest any es torna a un disseny més tradicional del pessebre.Es recrea l’interior d’una casa de pages amb un paisatge del poble de Rupit com a fons del pessebre.

PESSEBRE MONUMENTAL 2007

desembre del 2007

Aquest any el pessebre es dedica a la escola de Barcelona i mostra l’interior de la Casa de l’Ardiaca al barri gótic de Barcelona. Al fons la capella de Santa Llúcia.

PESSEBRE MONUMENTAL 2006

desembre del 2006

Aquest es l’any de la recuperació del pessebre monumental a la Plaça de L’esglèsia. El pessebre recrea un paisatge pirenàic enmarcat en una gruta natural.

Please reload

bottom of page