top of page

XERRADES I CONFERÈNCIES

Al Centre d'Arenys de Munt també hi podeu trobar conferències, xerrades, col·loquis de diferent temes de l'actualitat, el país i la societat.

PROJECCIÓ I COL·LOQUI - 'OCTUBRE'

Diumenge 27 de gener, 18h, Sala Gran

Aquest diumenge 27, a les 18h, tens una cita al Centre per veure 'Octubre', el documental sobre l'1-O, dirigit per Ernest Vila. Amb el poble de Calella com a eix vertebrador de la narració, recordarem tot el que va succeir a través de testimonis molt diversos, que detallaran la seva experiència perquè el món i les futures generacions puguin descobrir com es va viure.

La projecció anirà precedida per un col·loqui amb algunes personalitats del nostre municipi i el director del film i l'entrada serà a taquilla inversa

XERRADA - LA REPÚBLICA QUE VE: COM I QUAN?

Dimecres 16 de gener, 19.30h, Sala Gran

El proper dimecres a les 19.30 Vicent Partal, director de VilaWeb, vindrà al Centre a parlar-nos sobre "La República que ve: quan i com?". Organitza ANC Arenys de Munt

XERRADA SOBRE LES COOPERATIVES A ARENYS DE MUNT

Divendres 22 de juny del 2018, 20h, a la Sala Corrioles

Divendres 22 de juny, a les 20h del vespre, la Sala Corrioles del Centre acollirà una taula rodona on participaran les cooperatives més pròximes a Arenys de Munt com Naps i Cols (cooperativa entrevistada en el Batec del mes de maig), la cooperativa de Pineda i la Xarxa de cooperatives de l'alt Maresme. En el debat es contrastaran experiències cooperativistes tant en l'àmbit del consum com de la producció agroecològica i s'obrirà la porta a l'organització d'activitats com un taller sobre el calendari de consum de fruites i verdures de temporada, enfocat als nens i a tota la gent del poble entre d'altres.

TEATREFÒRUM: FÀTIMA A TEHERAN (DIA CONTRA L'HOMOFÒBIA)

Dijous 17 de maig, a les 20h, a la Sala Corrioles.

Dins dels actes del dia mundial contra l'homofòbia, el Centre escenificarà un fragment de "Fàtima a Teheranl" una micro obra de temàtica homosexual protagonitzada per l'actriu Alícia Muns. Posteriorment a la representació s'obrirà un teatre-fòrum.

XERRADA REFLEXIÓ SOBRE ELS FETS DE L'1 D'OCTUBRE

Divendres 11 de maig del 2018, 19h, a la Sala Corrioles

L'ANC i el Centre organitzen una xerrada de reflexió sobre els fets de l'1 d'octubre el divendres 11 de maig a les 7 de la tarda a la Sala Corrioles.

L'acte inclourà la presentació del llibre èxit de vendes aquest St. Jordi "Operació Urnes" el llibre amb tots els detalls dels tresors més buscats de l´1-O. Els seus autors explicaran com va funcionar l'operatiu clandestí que va fer possible el referèndum.

A més a més, a l'acte es presentarà l'Associació afectats de l'1-O, una plataforma ciutadana nascuda al Maresme que pretén portar als tribunals la violència que va exercir la policia de l'estat espanyol contra els ciutadans que van voler participar del referèndum.

DAPAONG, L'ESCOLA DEL VESPRE

dijous 19 d'abril, a les 19.30h, Sala Corrioles

A Flingbong, població de Togo, a la comunitat de Namaré, a la regió de Dapaong, el nostre mossèn Joan Soler, s'hi ha passat uns quants anys ,convivint i ajudant a l'escolarització de nens, nenes, dones i homes. Va haver de marxar deixant projectes molt interessants sense poder concloure'ls. Ara, des de Donaviva i El Centre, se li vol donar un cop de mà per fer realitat aquells somnis que va deixar inacabats.

Per aquest motiu, el dijous 19 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre, es realitzarà una petita representació de la història d'Odile, una noia de la comunitat de Namaré, viscuda pel mossèn i que posa la pell de gallina.

A continuació de la lectura dramatitzada, Joan Soler explicarà els seus projectes i que és el que podem fer per ajudar a dur-los a terme.

L'acte acabarà amb un col·loqui-fòrum sobre la temàtica d'aquest racó del nostre món.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "ENFORCALL DE DUBTES I CERTESES

Diumenge 17 de desembre, a les 18h, la Sala Corrioles

Diumenge 17 de desembre, a les 6 de la tarda, la Sala Corrioles acollirà la presentació del llibre de l'arenyenca Carme Colomer "Enforcall de dubtes i certeses".

La presentació del llibre la conduirà Manel Domènec i Mir i anirà acompanyada de l'actuació de la coral dels Rossinyols.

Els diners recaptats en la venda del llibre aniran dedicats a la lluita contra el PIAN, projecte que encapçala el dotor arenyenc Oriol Mitjà i al qual Arenys de Munt li va dedicar una setmana solidària el 2016.

TEATREFÒRUM: LENNY(DIA DE LES DIVERSITATS FUNCIONALS)

Dijous 30 de novembre, a les 19.30h, a la Sala Corrioles.

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones amb Diversitat Funcional, Donaviva i el Centre organitzen un acte molt especial per parlar de les persones amb diversitats funcionals (discapacitats). Persones que presenten diferents capacitats a nivell físic, intel·lectual, sensorial i que, per aquest motiu, realitzen algunes de les seves funcions de manera diferent a la mitja de la població.

És responsabilitat de tots treballar per recolzar la independència en tots els àmbits de la seva vida quotidiana: educació, treball, edificació, transport, comunicació, informació, oci, etc. donant a cada persona les eines que necessita per desenvolupar-se en aquests àmbits, de manera que prengui el control de la seva pròpia vida. En definitiva, eliminar barreres discriminatòries que impedeixen la seva participació en igualtat de condicions.

Programa d'activitats:

Del 27 de novembre al 3 de desembre, Exposició de llibres de temàtica "Diversitat funcional" a la biblioteca Antònia Torrent Martori.

Del 27 de novembre al 3 de desembre, "La Canço Diversitat Funcional del dia" al programa El Cafè del Matí de Ràdio Arenys de Munt.

El 25 de novembre, a les 11h del matí, programa de ràdio dedicat al Dia Mundial de les Persones amb Diversitat Funcional.

Dijous 30 de novembre TEATRE-FÒRUM "Lennie" a la Sala Corrioles del Centre a les 19.30h.

DEBAT REFERÈNDUM 1O

29 de setembre del 2017, 18h, a la Sala Gran

Els diferents grups polítics presents a l'ajuntament d'Arenys de Munt realitzen un debat en directe i emès per Ràdio Arenys de Munt sobre l'actualitat política catalana i el referèndum de l'1 d'octubre. El debat es fa amb públic que podrà llançar preguntes als participants.

ELS SECRETS DE "UN BALLO IN MASCHERA"

28 de setembre del 2017, a les 20h, a la Sala Corrioles.

Pol Avinyó explica els secrets i curiositats de l'òpera "Un ballo in maschera" de Verdi.

EDUCACIÓ I ESPORT

14 de setembre del 2017, a les 19.30h, a la Sala Corrioles

El club esportiu d'Arenys de Munt i el Centre organitzen una xerrada sobre psicologia aplicada a l'esport orientada a pares amb fills que participen a extraescolars esportives.

TEATREFÒRUM: DAVANTAL (DIA CONTRA L'HOMOFÒBIA)

Dijous 18 de maig, a les 20h, a la Sala Corrioles.

Dins dels actes del dia mundial contra l'homofòbia, el Centre s'estrenarà "Davantal" una micro obra de temàtica homosexual protagonitzada per les actrius Alícia Muns i Eva Tortosa. Posteriorment a la representació s'obrirà un teatre-fòrum.

LA LLEI UNIVERSAL DE LA NATURALESA (LA LLUNA)

Dijous 20 d'abril, a les 19.30h, a la Sala Corrioles

Donaviva en col·laboració amb el Centre organitza una nova sessió del cicle de les xerrades dels dijous on descobrirem La Llei Universal de la Naturalesa explicada per Carles Rodriguez escriptor, humanista i col·laborador del Batec a l'espai el Racó de l'humanista.

En la xerrada descobrirem la LLUNA (Llei Universal de la Naturalesa), actual adaptació de la llei més poderosa de l'Univers: La Llei de l'Atracció. El ponent, ens explicarà com la Lluna pot esdevenir una guia per aconseguir una vida satisfactòria en tots els nivells (personal, emocional, espiritual i físic). La Lluna ens pot ajudar a canalitzar el poder dels nostres pensaments i fer-los despertar, a apassionar-nos pels nostres desitjos, a saber escoltar el nostre cor, a viure amb i per amor, a dissenyar el nostre destí i crear el nostre futur, a potenciar l'enorme poder d'atracció que tenim i canviar la nostra manera de pensar i dominar el nostre propi destí superant les nostres pors. En resum: ens pot ajudar a ser feliços.

140 ANYS DEL CALENDARI DE L'ERMITÀ

Dijous 16 de març del 2017, a les 19.30h, a la Sala Corrioles.

Donaviva en col·laboració amb el Centre organitza una nova sessió del cicle de les xerrades dels dijous on descobrirem els 140 anys d'història del Calendari de l'Ermità explicats pel mateix besnét de l'home que el va iniciar.

En la xerrada també es descobrirà l’origen d’aquests calendaris–almanacs, exposarà la cronologia històrica, la proliferació que varen tenir durant el segle XIX, la importància editorial a Catalunya, el seu ús dins del món rural,  el perquè i l’origen dels seus continguts habituals, les anècdotes editorials, socials, etc. i com ha pogut perviure fins als nostres dies.

 

Al final de la sessió es convidarà als assistents a un tast de Ratafia i a poder adquirir un exemplar del tradicional calendari.

DESCOBRIM EL REIKI

Dijous 16 de febrer del 2017, a les 19.30, a la Sala Corrioles.

Donaviva en col·laboració amb el Centre organitza una nova sessió del cicle de les xerrades dels dijous on es pretén conèixer els beneficis del Reiki amb Rosa Tor del Spar, mestra titulada per l'institut internacionals de Reiki.

El reiki és una creença i pràctica espiritual, desenvolupada el 1922 pel budista japonès Mikao Usui, i adaptada des de llavors per diversos mestres. Utilitza una tècnica coneguda comunament com a curació amb les mans o imposició de mans com una forma de medicina alternativa, i alguns organismes mèdics la classifiquen com a medicina oriental. Aquesta tècnica pretén redirigir l'anomenada energia universal a parts específiques del seu propi cos o bé a d'altres amb la finalitat de facilitar el guariment.

XERRADA SOBRE EL TRANSTORN DE CONDUCTE EN ADOLESCENTS

Dijous 19 de gener, a les 19.30h, Sala Corrioles.

El Centre amb col·laboració amb Donaviva organitza una xerrada on la psicòloga Priscil·la Cañizares exposarà com s'ha de tractar la conflictivitat que sovint provoca la convivència amb joves i adolescents.

L'adolescència és una època propícia per a les primeres experiències: el primer amor, les primeres sortides, la primera cigarreta... sovint les inquietuds vitals generen trastorns de conducta que es poden accentuar amb altres cormobilitats i patologies mentals.

Priscil·la Cañizares és psicòloga clínica, psicòloga forense criminal i mestra de secundària a,mb contacte directe diàriament amb adolescents.

COM MIRA EL MÓN EL PROCÉS D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA? RAÜL ROMEVA, CONSELLER D'AFERS EXTERIORS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA ENS HO EXPLICA.

Dimecres 23 de novembre del 2016, a les 19.30h, a la Sala Gran.

El Conseller d'Exteriors Raül Romeva ens explica en quin punt es troba el procés, quines són les etapes del futur i com el món n'està pendent. Tot un privilegi poder acollir la xerrada organitzada per la territorial de l'ANC d'Arenys de Munt.

COM PODEM EVITAR ELS DOLORS MUSUCLARS? LA FISIOTERAPEUTA ANNA JANÉ ENS EXPLICA LES CLAUS DE L'ESTALVI MUSCULAR

Dijous 17 de novembre del 2016, a les 20h, a la Sala Corrioles.

En la xerrada sobre estalvi muscular, la fisioterapeuta Anna Jané ens dóna consells per tal d'evitar els dolors musculars que sovint arriben amb l'edat i el recurrent mal ús de posicions i activitats en l'àmbit de la feina i de la llar.

Cicle de xerrades organitzat pel Centre i Donaviva

Divendres 29 de juliol del 2016, a les 19.30h, a la Sala Gran del Centre

El 29 de juliol, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala Gran del Centre tenim el goig d'acollir la projecció del documental On acaben els camins, amb l'assistència del seu protagonista, el doctor Oriol Mitjà.

Aquest documental narra la història d'Oriol Mitjà, metge nascut a Arenys de Munt, que ha trobat una cura per a la malaltia de pian. Aquesta malaltia, que afecta a nens de zones particularment empobrides d'Àfrica Occidental, el Sud-est asiàtic i el Pacífic, es pot curar amb una despesa de només un euro per pacient. La tasca del dr. Mitjà, vinculat a l'Institut de Salut Global de Barcelona, ha permès posar les bases per a l'eradicació d'aquesta dolença, que podria ser la segona malaltia a desaparèixer de la faç de la terra.

El documental ha estat produït pel grup Broadcaster en co-producció amb TV3 i RTVE i amb el finançament de diverses institucions, entre elles la Fundació Bancària la Caixa.

​En acabar hi haurà la possibilitat de dipositar donatius per ajudar a l'Oriol Mitjà en la seva tasca.

XERRADA SOBRE LA CRISI A IDOMENI

Dijous 9 de juny del 2016, a les 19.30h, a la Sala Corrioles.

Davant l'enorme problemàtica que dia rere dia, els mitjans d'informació ens mostren, volem entendre realment quins són els conflictes, penúries, dificultats i injustícies que viuen els ciutadans sirians que sepultats per una guerra esfereïdora intenten arribar a Europa tot buscant la pau.

Membres de la Creu Roja ens explicaran de primera mà quines són les necessitats dels refugiats i com és el seu dia a dia en l'exili tot buscant un futur millor.

Una oportunitat per entendre el conflicte complex que difícilment és explicable amb la fugacitat dels mitjans de comunicació.


 

HERÈNCIES, DONACIONS I SEPARACIÓ DE BÉNS; SAPS COM T’AFECTEN?

Dijous 14 d'abril del 2016, a les 19.30, a la Sala Corrioles.

Dijous 14 d’abril, a les 19.30h, a la Sala Corrioles us proposem, amb la col·laboració de Dona Viva, una xerrada per aprendre tot el que cal saber en el tema de les herències, donacions familiars i separació de béns.

El notari Josep A. Pedrosa Santiago explicarà què ens cal saber per estar preparats en el moment de recepció d’herències, o en la realització de donacions. També ens explicarà les singularitats del codi civil català en l’àmbit de la dona i de les unions matrimonials.

Ja ho sabeu, si teniu dubtes sobre herencies, donacions, transmissions i partició i disposició de bens en l’àmbit familiar, no hi podeu faltar.

CANVIEM HORARIS, VIVIM MILLOR

dijous 17 de març del 2016, 20h. Sala Corrioles

Aquesta temporada al Centre et proposem, un cop al mes, diverses xerrades i conferències. Per tal de d’aprendre de l’experiència dels conferenciants i gaudir d’una estoneta de tranquil·litat i saber.   En aquesta sessió vàrem aprendre els avantatges i desavantatges d’una reforma horària que pretén que puguem conciliar millor vida laboral i familiar.

 

EL ROL DE LA DONA EN EL MÓN ACTUAL

Dijous 10 de març del 2016, a les 19h, a la sala Corrioles

Dijous 10 de març, a les 7 del vespre, Gemma Cànovas visità la Sala Corrioles per parlar amb ella de la situació de la dona en la societat actual moderna però on encara imperen els rols sexistes.

 

NEUS CATALÀ, SEGUIM APRENENT DE TU

dijous 28 de gener del 2016, 19.30h, Sala Corrioles

Aquesta temporada al Centre et proposem, un cop al mes, diverses xerrades i conferències. Per tal d'aprendre de l'experiència dels conferenciants i gaudir d'una estoneta de tranquil·litat i saber. En aquesta sessió commemorarem l'aniversari de l'holocaust recordant la figura de Neus Català, última supervivent d'un camp de concentració nazi i Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

 

KRIZYSZTOK CHARAMSA A LA SALA GRAN DEL CENTRE AMB LA CONFERÈNCIA "INDEPENDÈNCIA I RELIGIÓ"

Divendres 30 d'octubre del 2015, 20h.

Divendres 30 d'octubre, a les 20h, a la Sala Gran del Centre es podrà escoltar tot el que el mossèn Krizysztok Charamsa ens pot explicar sobre "Independència i Religió" No us perdeu la xerrada on el capellà homosexual, que va originar una gran polèmica al fer pública la seva condició sexual, ens analitzarà les connexions entre independència i religió.

 

Activitat organitzada per la regidoria de cultura de l'Ajuntament d'Arenys de Munt

JURISTES I EXPERTS FINALITZEN EL CICLE DE CONFERÈNCIES "FEM UN NU PAÍS" AL CENTRE MORAL PARLANT-NOS DE LES POSSIBILITATS D'UNA FUTURA CONSTITUCIÓ CATALANA.

Dimecres 16 de setembre de 2015, 20h.

Experts i juristes de El país que volem i de Juristes de l'ANC realitzaren el divendres 16 de setembre a les 20h una conferència on explicaran les diferències entre constitucions, les possibilitats d'una constitució catalana i del procés participatiu engegat que recull propostes de la societat civil per una futura constitució catalana.

JOSEP MARIA RENIU, CONSELLER DEL CATN VISITA L'ATENEU CENTRE MORAL D'ARENYS DE MUNT PER EXPLICAR L'ENDEMÀ DEL 27S

9 de setembre de 2015, Arenys de Munt, el Maresme (Barcelona)

Una vuitantena de persones van omplir la Sala Corrioles del Centre Moral d'Arenys de Munt per escoltar la interessantíssima classe que ens va oferir Josep Maria Reniu membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional on va exposar els diferents passos a seguir després del 27S, les possibilitats de reconeixement per part de la comunitat internacional d'una Catalunya independent i del procés de negociació que s'hauria d'engegar amb l'Estat Espanyol pel traspàs d'informació i competències.


En acabada l'exposició del convidat, els assistents van poder participar en un torn obert de preguntes.

El pròxim dimecres 16 de setembre tindrà lloc una nova sessió del cicle amb experts i juristes que explicaran les diferències entre constitucions, les possibilitats d'una constitució catalana i del procés participatiu engegat que recull propostes de la societat civil per una futura constitució catalana.

MAGDA ORANICH VISITA L'ATENEU CENTRE MORAL D'ARENYS DE MUNT

4 de setembre de 2015, Arenys de Munt, el Maresme (Barcelona)

Més de 160 persones van venir a la inauguració del cicle de xerrades "Fem un nou país". L'encarregada de presentar el cicle va ser l'advocada, periodista i activista Magda Oranich que va exposar de forma general les possibilitats econòmiques que tindria una Catalunya independent, va resoldre dubtes de cara a les pensions, la sanitat, l'educació... Va explicar de forma breu i amena quins serien els passos a seguir en la transició en l'àmbit de la justícia i va fer una acurada exposició del reconeixement del dret a l'autodeterminació per part dels pobles que manifesta el dret internacional.

En acabada l'exposició de la convidada, els assistents van poder participar en un torn obert de preguntes.

El pròxim dimecres 9 de setembre tindrà lloc una nova sessió del cicle amb Josep Maria Reniu com a convidat, membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) que explicarà els passos a seguir a partir del 27S en el cas que una majoria de ciutadans catalans decideixi tirar endavant que Catalunya esdevingui un estat.

Please reload

bottom of page